BENEFICII ZEOPLANT:
- Ajuta la reducerea aciditatii solului;
- Ajuta la dezvoltarea mai buna a plantelor;
- Creste randamentul de productie (>10%);
- Imbunatateste eficienta si valoarea ingrasamintelor;
- Imbunatateste infiltrarea si pastrarea apei in sol;
- Regleaza pH-ul solului;
- Pastreaza nutrientii pentru utilizarea acestora de catre plante;
- Reduce pierderile de nutrienti in sol;
- Imbunatateste calitatea solului pe termen lung;
- Nu permite dezvoltarea microorganismelor, reducand riscul formarii insectelor daunatoare;
- Ajuta la coacerea timpurie a fructelor si legumelor;
- In cazul unui anotimp ploios zeolitul previne putrezirea radacinilor si distrugerea plantelor;
- Contribuie la dezvoltarea puternica a sistemului radicular;
FISA TEHNICA ZEOPLANT
Compozitie: 80% clinoptilolit, 20% calcar dolomitic.
Utilizare in agricultura : culturi, pasuni, legumicultura, pomicultura, horticultura, viticultura.
Aplicarea ZEOPLANT in sol mareste considerabil capacitatea acestuia de a retine substantele nutritive si apa, rezultand astfel o mai eficienta intrebuintare a ingrasamintelor si a apei.
Rolul ZEOPLANT zeolitul atrage si retine amoniu, potasiu, calciu si magneziu, precum si alte elemente, atunci cand este necesar, acest lucru ducand la utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor cu azot si potasiu.
Beneficiul foarte important al utilizarii ZEOPLANT, este faptul ca spre deosebire de alte amendamente nu se descompune in timp, ramanand in sol pentru a ajuta la imbunatatirea retentiei de nutrienti si apa in mod permanent.
Capacitatea de schimb ionic este:
– Ca2+ 71 – 115%
– Mg2+ 2,5 – 6 %
– K+ 13 – 19%
– Na+ 40-60 mg. / 100g.
Adaosul de calcar dolomitic mareste eficienta produsului, datorita componentelor acestuia, care reduc aciditatea solului.
Compozitia chimica calcar dolomitic este:
– CaO 50 – 55 %
– MgO 5- 10%
– SiO2 0,2 %
– P2O5 0,5 %
– Fe2O3/ Ti O2 /
– MnO / Na2O/ K2O 0 ,01 – 0,02 %
-> LUCRARE ZEOLIT PENTRU VITICULTURA
-> AMENDAMENT
DOZAJ
Legume – 560 gr. / m2
Tuia si pomi ornamentali – 800 gr. / pom
Vita de vie – 250 gr. / butas
Capsuni – 300 gr. / ml.
Flori – 500 gr. / m2
Nuci – 1 kg. / puiet
Meri – 500/600 gr. / puiet
Utilizati reteta pentru fiecare tip de produs in functie de dozajul etichetei din fata ambalajului.