ZEOPLANT

Zeolitul este un mineral natural super poros, uimitor datorită capacității sale extraordinare de a absorbi, a deține și a elibera substanțe chimice diferite, nutrienți, toxine și ioni, în funcție de nevoi.

Zeoplant este un produs ideal pentru agricultură, cu efecte miraculoase, care ajută la dezvoltarea mai bună a plantelor, a legumelor, a pomilor fructiferi, a viței de vie, crescând considerabil calitatea acestora și randamentul de producție. Numeroasele beneficii, face ca Zeoplant să fie un produs necesar în domeniul agriculturii.

BENEFICII ZEOPLANT:

  • Ajută la reducerea acidității solului;
  • Ajută la dezvoltarea mai bună a plantelor;
  • Crește randamentul de producție (>10%);
  • Îmbunătățește eficiența și valoarea îngrășămintelor;
  • Îmbunătățește infiltrarea și păstrarea apei în sol;
  • Reglează pH-ul solului;
  • Păstrează nutrienții pentru utilizarea acestora de către plante;
  • Reduce pierderile de nutrienți în sol;
  • Îmbunătățește calitatea solului pe termen lung;
  • Nu permite dezvoltarea microorganismelor, reducând riscul formării insectelor dăunătoare;
  • Ajută la coacerea timpurie a fructelor și legumelor;
  • În cazul unui anotimp ploios zeolitul previne putrezirea rădăcinilor și distrugerea plantelor;
  • Contribuie la dezvoltarea puternică a sistemului radicular;

FIȘĂ TEHNICĂ ZEOPLANT

Compoziție: 80% clinoptilolit, 20% calcar dolomitic.

Utilizare în agricultură: culturi, pășuni, legumicultură, pomicultură, horticultură, viticultură.

Aplicarea ZEOPLANT în sol mărește considerabil capacitatea acestuia de a reține substanțele nutritive și apa, rezultând astfel o mai eficientă întrebuințare a îngrășămintelor și a apei.

Rolul ZEOPLANT: zeolitul atrage și reține amoniu, potasiu, calciu și magneziu, precum și alte elemente, atunci când este necesar, acest lucru ducând la utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor cu azot și potasiu.

Beneficiul foarte important al utilizării ZEOPLANT, este faptul că spre deosebire de alte amendamente nu se descompune în timp, rămănând în sol pentru a ajuta la îmbunătățirea retenției de nutrienți și apă în mod permanent.

Capacitatea de schimb ionic este:
– Ca2+ 71 – 115%
– Mg2+ 2,5 – 6 %
– K+ 13 – 19%
– Na+ 40-60 mg. / 100g.
Adaosul de calcar dolomitic mărește eficiența produsului, datorită componentelor acestuia, care reduc aciditatea solului.

Compoziția chimică calcar dolomitic este:
– CaO 50 – 55 %
– MgO 5- 10%
– SiO2 0,2 %
– P2O5 0,5 %
– Fe2O3/ Ti O2 /
– MnO / Na2O/ K2O 0 ,01 – 0,02 %

-> LUCRARE ZEOLIT PENTRU VITICULTURĂ

-> AMENDAMENT

DOZAJ

Legume – 560 gr. / m2
Tuia și pomi ornamentali – 800 gr. / pom
Viță de vie – 250 gr. / butas
Căpșuni – 300 gr. / ml.
Flori – 500 gr. / m2
Nuci – 1 kg. / puiet
Meri – 500/600 gr. / puiet

Utilizați rețeta pentru fiecare tip de produs în funcție de dozajul etichetei din fața ambalajului.