BENEFICII ZEOPLANT:
- Ajută la reducerea acidității solului;
- Ajută la dezvoltarea mai bună a plantelor;
- Crește randamentul de producție (>10%);
- Îmbunătățește eficiența și valoarea îngrășămintelor;
- Îmbunătățește infiltrarea și păstrarea apei în sol;
- Reglează pH-ul solului;
- Păstrează nutrienții pentru utilizarea acestora de către plante;
- Reduce pierderile de nutrienți în sol;
- Îmbunătățește calitatea solului pe termen lung;
- Nu permite dezvoltarea microorganismelor, reducând riscul formării insectelor dăunătoare;
- Ajută la coacerea timpurie a fructelor și legumelor;
- În cazul unui anotimp ploios zeolitul previne putrezirea rădăcinilor și distrugerea plantelor;
- Contribuie la dezvoltarea puternică a sistemului radicular;
FIȘĂ TEHNICĂ ZEOPLANT
Compoziție: 80% clinoptilolit, 20% calcar dolomitic.
Utilizare în agricultură: culturi, pășuni, legumicultură, pomicultură, horticultură, viticultură.
Aplicarea ZEOPLANT în sol mărește considerabil capacitatea acestuia de a reține substanțele nutritive și apa, rezultând astfel o mai eficientă întrebuințare a îngrășămintelor și a apei.
Rolul ZEOPLANT: zeolitul atrage și reține amoniu, potasiu, calciu și magneziu, precum și alte elemente, atunci când este necesar, acest lucru ducând la utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor cu azot și potasiu.
Beneficiul foarte important al utilizării ZEOPLANT, este faptul că spre deosebire de alte amendamente nu se descompune în timp, rămănând în sol pentru a ajuta la îmbunătățirea retenției de nutrienți și apă în mod permanent.
Capacitatea de schimb ionic este:
– Ca2+ 71 – 115%
– Mg2+ 2,5 – 6 %
– K+ 13 – 19%
– Na+ 40-60 mg. / 100g.
Adaosul de calcar dolomitic mărește eficiența produsului, datorită componentelor acestuia, care reduc aciditatea solului.
Compoziția chimică calcar dolomitic este:
– CaO 50 – 55 %
– MgO 5- 10%
– SiO2 0,2 %
– P2O5 0,5 %
– Fe2O3/ Ti O2 /
– MnO / Na2O/ K2O 0 ,01 – 0,02 %
-> LUCRARE ZEOLIT PENTRU VITICULTURĂ
-> AMENDAMENT
DOZAJ
Legume – 560 gr. / m2
Tuia și pomi ornamentali – 800 gr. / pom
Viță de vie – 250 gr. / butas
Căpșuni – 300 gr. / ml.
Flori – 500 gr. / m2
Nuci – 1 kg. / puiet
Meri – 500/600 gr. / puiet
Utilizați rețeta pentru fiecare tip de produs în funcție de dozajul etichetei din fața ambalajului.