PREZENTARE ZEOPLANT – ZEOLIT

Zeolitul este un mineral natural super poros, uimitor datorita capacitatii sale extraordinare de a absorbi, a detine si a elibera substante chimice diferite, nutrienti, toxine si ioni, in functie de nevoi.

Zeoplant este un produs ideal pentru agricultura, cu efecte miraculoase, care ajuta la dezvoltarea mai buna a plantelor, a legumelor, a pomilor fructiferi, a vitei de vie, crescand considerabil calitatea acestora si randamentul de productie. Numeroasele beneficii, face ca Zeoplant sa fie un produs necesar in domeniul agriculturii.

Zeoplant zeolit Zeolitos

BENEFICII ZEOPLANT:

  • Ajuta la reducerea aciditatii solului;
  • Ajuta la dezvoltarea mai buna a plantelor;
  • Creste randamentul de productie (>10%);
  • Imbunatateste eficienta si valoarea ingrasamintelor;
  • Imbunatateste infiltrarea si pastrarea apei in sol;
  • Regleaza pH-ul solului;
  • Pastreaza nutrientii pentru utilizarea acestora de catre plante;
  • Reduce pierderile de nutrienti in sol;
  • Imbunatateste calitatea solului pe termen lung;
  • Nu permite dezvoltarea microorganismelor, reducand riscul formarii insectelor daunatoare;
  • Ajuta la coacerea timpurie a fructelor si legumelor;
  • In cazul unui anotimp ploios zeolitul previne putrezirea radacinilor si distrugerea plantelor;
  • Contribuie la dezvoltarea puternica a sistemului radicular;

FISA TEHNICA ZEOPLANT

Compozitie: 80% clinoptilolit, 20% calcar dolomitic.

Utilizare in agricultura : culturi, pasuni, legumicultura, pomicultura, horticultura, viticultura.

Aplicarea ZEOPLANT in sol mareste considerabil capacitatea acestuia de a retine substantele nutritive si apa, rezultand astfel o mai eficienta intrebuintare a ingrasamintelor si a apei.

Rolul ZEOPLANT zeolitul atrage si retine amoniu, potasiu, calciu si magneziu, precum si alte elemente, atunci cand este necesar, acest lucru ducand la utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor cu azot si potasiu.

Beneficiul foarte important al utilizarii ZEOPLANT, este faptul ca spre deosebire de alte amendamente nu se descompune in timp, ramanand in sol pentru a ajuta la imbunatatirea retentiei de nutrienti si apa in mod permanent.

Capacitatea de schimb ionic este:
– Ca2+ 71 – 115%
– Mg2+ 2,5 – 6 %
– K+ 13 – 19%
– Na+ 40-60 mg. / 100g.
Adaosul de calcar dolomitic mareste eficienta produsului, datorita componentelor acestuia, care reduc aciditatea solului.

Compozitia chimica calcar dolomitic este:
– CaO 50 – 55 %
– MgO 5- 10%
– SiO2 0,2 %
– P2O5 0,5 %
– Fe2O3/ Ti O2 /
– MnO / Na2O/ K2O 0 ,01 – 0,02 %

-> LUCRARE ZEOLIT PENTRU VITICULTURA

-> AMENDAMENT

DOZAJ

Legume – 560 gr. / m2
Tuia si pomi ornamentali – 800 gr. / pom
Vita de vie – 250 gr. / butas
Capsuni – 300 gr. / ml.
Flori – 500 gr. / m2
Nuci – 1 kg. / puiet
Meri – 500/600 gr. / puiet

Utilizati reteta pentru fiecare tip de produs in functie de dozajul etichetei din fata ambalajului.